ΔΟΕΠΕΛ | Διεπαγγελματική Οργάνωση Επιτραπέζιας Ελιάς
14869
home,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14869,mltlngg-el,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-7.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.7.2,vc_responsive

H  Ανάγκη Εκπροσώπησης Ενός Eθνικού Προϊόντος Στρατηγικής Σημασίας

H ΔΟΕΠΕΛ ιδρύθηκε για να εκπροσωπήσει έναν κλάδο της αγροτικής μας οικονομίας που κάνει τη χώρα μας περήφανη παγκοσμίως, αφού οι ελληνικέςεπιτραπέζιες ελιές έχουν (σχεδόν) αποκλειστικά εξαγωγικό προσανατολισμό, από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Περίπου το 90% της εγχώριας παραγωγής, εξάγεται σε περισσότερες από 100 χώρες κατ ́έτος, προσαυξάνοντας το εθνικό προϊόν κατά 600+ εκατομμύρια ευρώ.

Όσοι ασχολούμαστε με την επιτραπέζια ελιά σε όλο το φάσμα, από τους ελαιοπαραγωγούς επιτραπέζιων ποικιλιών οργανωμένους σε Συνεταιριστικές Οργανώσεις και Ομάδες Παραγωγών απ ́όλες τις περιφέρειες παραγωγής ελαιόκαρπου επιτραπέζιων ποικιλιών της χώρας, μέχρι το σύνολο σχεδόν των μονάδων επεξεργασίας, μεταποίησης, τυποποίησης και εμπορίας (διακίνησης και εξαγωγής), συναποφασίσαμε την αυτόνομη εκπροσώπησή μας υπό την σκέπη της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς.

Η πρωτοβουλία δημιουργίας ενός φορέα εθνικού χαρακτήρα με διευρυμένες αρμοδιότητες που θα εκπροσωπεί αποτελεσματικά και ισορροπημένα τον κλάδο, αποτελεί βασική προϋπόθεση προάσπισης των συμφερόντων ενός στρατηγικού για την εθνική οικονομία εξαγωγικού προϊόντος και ισχυροποίησης της θέσης του στις διεθνείς αγορές. Για την επίτευξη των στόχων της ΔΟΕΠΕΛ, είναι απαραίτητη η ενεργή και αποτελεσματική συμμετοχή όλων.

Καλή επιτυχία!

Δρ. Γεώργιος Ντούτσιας

Πρόεδρος ΔΟΕΠΕΛ

entypo doepel_GR_10

O Κλάδος της Επιτραπέζιας Ελιάς με Αριθμούς

O Κλάδος της Επιτραπέζιας Ελιάς με Αριθμούς